در این جلسه که در روز چهارشنبه مورخ 1402/02/13 برگزار گردید مهندس فاضلی، معاون حفاظت ، بهره برداری و امور اجتماعی حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی کشور، به همراه مدیران دفاتر محیط زیست و حفاظت کیفی منابع آب شرکت های آب منطقهای تهران، البرز، خراسان رضوی، کرمان، قزوین،یزد، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان حضور داشته و به مسائل و چالش های پیش روی خود در حوزه کاری پرداختند.
فاطمه زندی کارشناس منابع آب در گفتگو با روابط عمومی هدف از برگزاری این جلسات را مدیریت و حفاظت کیفیت یکپارچه منابع آب در سطح حوضه آبریز با دیدگاه فرا استانی با هدف برنامه ریزی مشترک استان ها در جهت پایش ها و تعیین پهنه بندی ها و شاخصهای کیفی، شناسایی مراکز آلاینده، احصاء مشکلات و ایرادات دستورالعمل ها، تدوین دستورالعمل های جدید، اقدامات آموزشی، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی و... عنوان نمود و تقسیم کار بین اعضاء و تصمیم گیری و پیگیری مستمر عنوان نمود.
ایشان اهداف تشکیل کارگروه های محیط زیست و کیفیت منابع آب را بطور خلاصه همکاری و هم اندیشی و تعامل استان های واقع شده در هر حوضه آبریز با توجه به پیوستگی منابع آب سطحی و زیرزمینی در سطح حوضه و تأثیرات جداگانه هر استان، و مدیریت یکپارچه و بهم پیوسته حوضه آبریز دانست .
وی از دیگر اهداف این جلسات تبادل تجربیات، احصاء مشکلات قانونی و فراقانونی، تقویت آمادگی به منظور مقابله با بحران های آلودگی و حوادث غیر مترقبه، برنامه ریزی همه جانبه در خصوص حفاظت از منابع آب سطحی، زیرزمینی و مخازن سدها با تأکید به صیانت از منابع آب شرب و غیره بر شمرد .
فاطمه زندی خلاصه اقدامات مهم یکسال گذشته کارگروه را صدور ابلاغ اعضاء، برنامه زمان بندی جلسات، تدوین شرح وظایف کارگروه، تعیین دستورکار و شرح وظایف هر استان، جمع آوری پیشنهادها، به اشتراک گذاری تجارب، ارسال اطلاعات پایه و موجود در سطح حوضه به دبیر و اظهار نظر در خصوص اصلاح و بروز رسانی دستورالعمل ها، اظهار نظر در خصوص تأمین مالی پروژه ها و اظهار نظر در خصوص شرح خدمات گشت و بازرسی ، اظهار نظر در خصوص سامانه مدیریت وبانک اطلاعاتی و اظهار نظر در خصوص الزامات آبگیری سدها و موضوع مهم اظهار نظر در خصوص ملاحظات استخراج معادن و اظهار نظر در خصوص دوره های آموزشی و اطلاع رسانی و فرهنگسازی بیان نمود .
وی اظهار داشت : در خصوص اقدامات حفاظتی کیفیت و محیط زیست منابع استان کرمان نیز با ارائه عملکرد این شرکت به موضوع مدیریت کمی و کیفی منابع آب سطحی و زیرزمینی اهمیت زیادی داده است بطوری که برای 4 سد در حال بهره برداری عمدتاً
با کاربری شرب تجهیزات کامل پایش خریداری شده و پایش ماهانه انجام می شود.
وی گفت : طی سال های اخیر چندین قرارداد مطالعاتی و پایش کیفی در سطح استان منعقد شده و در حال اجراست و علاوه بر 600 ایستگاه پایش دفتر مطالعات، در حوزه دفتر حفاظت کیفی 400 ایستگاه در سطح استان آب در قالب طراحی شبکه پایش تعیین شده است و پایش ها بصورت ساله صورت می گیرد که از دستاوردهای آن می توان به تهیه نقشه های آسیب پذیری دشت ها، تعیین شاخص های آب در هر دشت، تعیین حرایم کیفی منابع آب سطحی وزیر سطحی، تعیین زون آبشرب و ... اشاره نمود. همچنین کلیه در خواست های مجوز معادن و هر گونه صنعت و خدمات علاوه بر گزارش ارزیابی زیست محیطی بطور دقیق کارشناسی و رصد
می شود؛ و گروه های گشت و بازرسی کیفیت آب نیز از کلیه واحدها بازدید و موارد دارای پتانسیل آلایندگی جهت طی روال قانونی به محیط زیست معرفی و پیگیری میشود.
همچنین در راستای گسترش سواد آبی و لزوم به فرهنگ سازی و اطلاع رسانی از سطوح پایه تا سایر لایه های جامعه و آموزش های ترویجی این شرکت برنامه هاو اقدامات مفید و مستمری دارد.