مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمان خبر داد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کرمان، علی رشیدی مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه ای کرمان با اشاره به تدوین برنامه سازگاری با کم آبی در برنامـه ملـی سـازگاری بـا کـم آبـی از سطح پایین به بالا و با پیشنهاد دستگاه های وظیفه مند استانی، گفت: در این برنامه اقدامات پیشـنهادی دستگاههای وظیفه مند بـرای مدیریـت مصـرف آب، بـا زمانبنـدی معین، در کنـار هـم قـرار گرفـته است و سـهم هـر دستگاه در صرفه جویـی مـورد انتظـار مشخص شده است. وی تاکید کرد: این برنامه فرابخشـی میتوانـد چارچوب مناسـبی بـرای توزیـع اعتبـارات موجـود بـا توجـه بـه اثربخشـی اقدامـات دسـتگاههای مختلـف در کاهـش مصـارف آب باشـد.
علی رشیدی با اشاره به ماهیت فرابخشـی برنامه های سـازگاری با کم آبی، افزود: در سال های گذشته برنامه ریزی و مدیریت منابع آب عمدتا با تأکید بر مدیریت تأمین آب بوده است، در حالی که برای اولین بار پس از تصویب برنامه سازگاری با کم آبی اقدامات ارزشمندی در راستای مدیریت مصرف و جلوگیری از هدررفت آب توسط دستگاه های مخلتف برنامه ریزی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمان با اشاره به دریافت گزارشات عملکرد دستگاه های وظیفه مند هر شش ماه یکبار، افزود: شرکت آب منطقه ای کرمان از ابتدای برنامه در سال 1399 تا پایان سال 1401، اقدام به پر و مسلوب المنفعه نمودن 2602 حلقه چاه غیر مجاز نموده است که منجر به صرفه جویی 66.43 میلیون مترمکعبی شده است. علی رشیدی افزود: طبق برنامه ریزی انجام شده در برنامه سازگاری با کم آبی تا سال 1405 بایستی 4700 حلقه چاه غیر مجاز پر شود و صرفه جویی 235 میلیون مترمکعبی در نظر گرفته شده است. وی تاکید کرد: شرکتآب منطقهای کرمان، در راستای صرفه جویی مشترک با سازمانهای جهاد کشاورزی از شروع برنامه در سال ۹۹ تعداد 7157 حلقه چاه اصلاح و تعدیل گردیده است که نسبت به هدف پیش بینی شده تا سال 1405 (۱۷۸۷۱ حلقه)، 40.05 درصد پیشرفت داشته است. وی همچنین ابراز داشت: در این خصوص تعداد 2252 دستگاه کنتور بر روی چاهها نصب گردیده است که نسبت به هدف پیش بینی شده تا سال ۱۴۰5 (۸۴۰۰ دستگاه)، 26.81 درصد پیشرفت داشته است.
علی رشیدی در ادامه با اشاره به اینکه عمده صرفه جویی پیش بینی شده در برنامه سازگاری با کم آبی توسط سازمان های جهاد کشاورزی برنامه ریزی شده است، گفت: اقدامات اجرایی سازمان های جهاد کشاورزی شمال و جنوب استان کرمان در زمینه های اجرای سیستمهای نوین آبیاری ، انتقال آب با لوله وکانال ، اجرای الگوی کاشت محصولات زراعی ، اصلاح الگوی کشت محصولات باغی ، توسعه کشتهای گلخانهای با رویکرد انتقال کشت از فضای باز به گلخانه و توسعه گلخانه در سطح شهرستان های جنوبی می باشد که از طریق برنامههای مصوب شده بخش کشاورزی در افق سال 1405 به میزان 722.6 میلیون متر مکعب صرفه جویی پیش بینی شده است. وی تصریح کرد: بر اساس گزارش عملکرد اعلام شده سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان 106.97 میلیون مترمکعب و سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان 457.31 میلیون مترمکعب صرفه جویی انجام داده اند که نسبت به هدف پیش بینی شده در افق سال 1405 این سازمان ها تا پایان سال 1401 در مجموع 78.09 درصد پیشرفت داشته اند.
علی رشیدی مدیر عامل شرکت آب منطقه ای کرمان در ادامه گفت: برنامههای مصوب شده بخش آب شرب شرکت آب و فاضلاب استان کرمان شامل اصلاح و بازسازی شبکه ، حذف انشعابات غیرمجاز ، تعویض کنتورهای خراب و فاقد دقت ، خرید تجهیزات کاهنده مصرف آب، نشت یابی شبکه های توزیع، نشت یابی انشعابات، استاندارد سازی و تعویض انشعابات فرسوده و اصلاح و بازسازی انشعابات است که پیش بینی شده است تا سال 1405، 41.8 میلیون مترمکعب صرفه جویی حاصل شود که طبق اعلام این شرکت تا کنون 17.34 میلیون مترمکعب صرفه جویی محقق شده است که بر اساس هدف سال 1405 تا کنون 41.48 درصد پیشرفت داشته است.
رشیدی همچنین در خصوص برنامه های مصوب بخش صنعت در برنامه سازگاری با کم آبی به منظور کاهش برداشت آب گفت: در این بخش نیز تا سال 1405 صرفه جویی 30.3 میلیون مترمکعبی پیش بینی شده است که تاکنون طبق اعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان 8.85 میلیون مترمکعب صرفه جویی محقق شده است که نسبت به هدف پیش بینی شده تا سال 1405 پیشرفت 29.21 درصدی داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمان با اشاره به لزوم بررسی عملکرد اعلام شده دستگاه ها و این که شرکت آب منطقه ای نیز یکی از دستگاه های وظیفه مند می باشد، گفت: پیشنهاد شده است، وظیفه نظارت بر عملکرد اعلام شده دستگاه ها، توسط دانشگاه انجام شود و بودجه ای نیز برای این منظور در نظر گرفته شود.