سخنگو و مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کرمان عنوان کرد:
سخنگوی شرکت آب منطقهای کرمان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اقدامات و توجه دولت سیزدهم در رفع تصرفات، ساماندهی و لایروبی رودخانه های استان گفت: در دولت سیزدهم بیش از ۱۶۰ هکتار رفع تصرف رودخانه ها با همکاری نهادهای قضایی و انتظامی انجام شده است.
سینا روزبهانی افزود: همچنین طی ۲ سال گذشته لایروبی بیش از ۱۲۵ کیلومتر از طول رودخانه ها و برای بیش از ۱۰۵ کیلومتر نشانه گذاری حد بستر رودخانه (رپرگذاری) انجام شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به پدیده تغییر اقلیم و سیل هایی که در سال های اخیر در استان کرمان رخ داده، رعایت نکات ایمنی در حریم و بستر رودخانه ها به منظور جلوگیری از خسارات جانی و مالی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
سخنگوی شرکت آب منطقه ای کرمان تاکید: در صورتی که حریم و بستر رودخانه و نکات ایمنی مترتب به آنها رعایت شود، می توان خسارات جانی و مادی سیل را به طرز محسوسی کاهش داد.
وی خاطرنشان کرد: سامانه های پایش و هشدار سیل ابزاری موثر برای مدیریت سیلاب در کشور است و می تواند در ارتقای مدیریت ریسک(خطر) سیلاب در کشور کارساز باشد.
انعقاد قرار داد مطالعه برای بیش از ۶ هزار کیلومتر از رودخانه های استان
روزبهانی افزود: طول کل رودخانه ها، آبراهه ها و مسیل های فصلی استان کرمان بیش از ۴۹ هزار کیلومتر است که از این میزان بیش از هشت هزار کیلومتر طول رودخانه های عبوری از مناطق مسکونی، جمعیتی و کشاورزی است.
وی تصریح کرد: تاکنون برای بیش از ۶ هزار کیلومتر طول این رودخانه ها قرارداد مطالعه منعقد شده است.
روزبهانی با اشاره به اینکه ساماندهی رودخانه ها، لایروبی و نشانه گذاری حد بستر فرآیندی هزینه بر است، اظهار داشت: برای هر کیلومتر ساماندهی رودخانه ها حدود ۲۰۰ میلیارد ریال، هر کیلومتر لایروبی حدود هفت میلیارد تا ۹میلیارد ریال و هر کیلومتر نشانه گذاری حدود ۵۰۰ میلیارد ریال هزینه می شود.
روزبهانی گفت: در استان کرمان برای بیش از ۱۳ کیلومتر از طول رودخانه هلیل و حدود چهار کیلومتر از رودخانه شور در محدوده شهرستان جیرفت عملیات اجرایی ساماندهی انجام شده و به اتمام رسیده است.
سخنگوی شرکت آب منطقه ای کرمان اظهار داشت: در طول تاریخ مراکز جمعیتی عمدتا در حاشیه رودخانه ها شکل می گرفتند و به همین دلیل انسان همیشه با خطر مواجهه با سیل روبه رو بوده که با پیشرفت علم و فناوری راهکارهایی به منظور کاهش خسارت سیل پیش بینی کرده است.
سینا روزبهانی در پایان تاکید کرد: حفظ و تقویت پوشش گیاهی از جمله روش های غیرسازه ای مدیریت سیلاب و کاهش خطر سیل به حساب می آید که با توجه به نقش پیشگیرانه پوشش گیاهی در کاهش سیل خیزی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.