خلاصه وضعیت منابع آب استان کرمان :
استان کرمان با وسعتی بالغ بر 180000 کیلومتر مربع بعنوان پهناورترین استان در جنوب کشورقرار دارد . این استان با متوسط بارندگی سالیانه129 میلیمتر ، در سطح کشور در زمره مناطق خشک محسوب می شود . کاهش نزولات جوی ، تداوم خشکسالی ، رشد جمعیت و افزایش سطح زیر کشت باغات باعث گردیده حجم ذخیره سفره های آب زیرزمینی کاهش یافته و تداوم این روند موجب افت کمی و کیفی منابع آب و بحرانی شدن بسیاری از دشت ها شده است .
عدم امکان تأمین آب شرب مطمئن ، برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی ، نشست زمین ، عدم امکان استفاده از ظرفیت معادن و امکانات بالقوه استان و ... از جمله اثرات ناشی از این بحران می باشد به همین دلیل شرکت آب منطقه ای کرمان با توجه به سیاستهای راهبردی بلند مدت توسعه منابع آب و در راستای حفظ سفره های آب زیرزمینی و تعادل بخشی آبخوان ها تمهیداتی را در محدوده وظایف خود با همکاری و هماهنگی دیگر ارگانها از جمله استانداری و سازمان جهاد کشاورزی اتخاذ نموده است که از آن جمله می توان به موارد ذیل اشاره نمود :
- ترغیب کشاورزان به استفاده از سیستم های نوین آبیاری (قطره ای – بارانی )
- اولویت بخشی در تخصیص های جدید آب جهت مصارف شرب و بهداشت شهری و روستایی ، صنعت ، مجتمع های گلخانه ای و دامداری ها
- اعمال کاهش پروانه بهره برداری چاهها با توجه به قوانین و مقررات مربوطه
- تقویت فعالیتهای اطلاع رسانی و نظرسنجی در ارتباط با خشکسالی با برگزاری جلسات و کارگاههای آموزشی مستمر در سطح استان
- کنترل برداشت و جلوگیری از اضافه برداشت چاههای مجاز توسط گروههای گشت و بازرسی
- پیگیری نصب کنتورهای هوشمند آب و برق چاههای مجاز جهت کنترل میزان بهره برداری
- مطالعات مربوط به انتقال آب حوزه به حوزه
در اکثر مناطق استان کرمان بدلیل مصرف بیش از حد منابع آب سالانه یک متر سطح آب پایین رفته و آینده حیات استان در مخاطره جدی است .